رئیس مجلس ملی ترکیه، نعمان کورتولموش، اظهار داشت: «از اتحادیهی دانشجویان ترکیه و بنیاد اتحاد، شخصیتهای برجستهای همچون رییسجمهور محترممان رجب طیب اردوغان، سیاستمداران، اساتید دانشگاه، دانشمندان، هنرمندان، متفکران و فعالان بسیاری ظهور کردهاند. انشاالله از این پس، با برکت این آرمان، به جمعیتهای گستردهتری دست خواهیم یافت، فعالیتهای قویتری انجام خواهیم داد و بنیاد اتحاد با قدمهای استوار به راه خود ادامه خواهد داد.»
کورتولموش در مراسم چهلمین سالگرد تأسیس بنیاد اتحاد که با حضور رییسجمهور رجب طیب اردوغان در سالن کنگره و نمایشگاه لطفی کردار برگزار شد، گفت: «از بودن در کنار دوستانی که سالها خاطرات و آرمانهای مشترک داشتیم و در مسیر مشترک قدم برداشتیم، خوشحالم.»
او افزود: «ما با احترام و رحمت، تمامی کسانی را که برای این آرمان شهید شدند، به ویژه مصطفی بیلگی و صدت ینگون، گرامی میداریم. همچنین، از بزرگان ارزشمندی چون بورحانالدین کایخان و حسین کوشکن، رؤسای محترم اتحادیهی دانشجویان ترکیه، که سهم بزرگی در این مبارزه داشتند، یاد میکنیم. استاد نیپفازیل کساکورک نیز که نقش مهمی در شکلگیری ادعای بنیاد اتحاد و مبارزهی اتحادیهی دانشجویان ترکیه داشت، با احترام و سپاس به یاد آورده میشود.»
کورتولموش خاطرنشان کرد که اتحادیهی دانشجویان ترکیه و بنیاد اتحاد، یک داستان موفقیت بزرگ در زمینهی جنبشهای جوانان و جامعهی مدنی ترکیه دارند و گفت: «خدا را شکر که امروز شاهد تحقق تمامی موضوعاتی هستیم که اتحادیهی دانشجویان ترکیه در تظاهرات خود مطرح کرده بود.»
او ادامه داد: «اتحادیهی دانشجویان ترکیه سالها علیه سلطهی بوروکراسی مبارزه کرد و امروز، به لطف رهبری که از مکتب همین اتحادیه برخاسته، یعنی رجب طیب اردوغان، اولیگارشی بوروکراتیک به تاریخ پیوسته است.»
کورتولموش همچنین به یادآورد که مسئلهی قبرس در تاریکترین روزهایش توسط اتحادیهی دانشجویان ترکیه به افکار عمومی ترکیه منتقل شد و گفت: «خدا را شکر که امروز تمامی ایدههایی که آن روزها مطرح شد، در قبرس محقق شده است. اتحادیهی دانشجویان ترکیه همچنین با پیشگامی در برداشتن موانع آموزش حرفهای، به ویژه در مدارس امامحتیپ، نام خود را در تاریخ ثبت کرده است.»
او تأکید کرد که شعار «آیا صوفیا باز شود، زنجیرها شکسته شود» توسط اتحادیهی دانشجویان ترکیه به ترکیه هدیه شد و گفت: «خدا را شکر که امروز به لطف رهبری قاطع و شجاعت رییسجمهورمان، این آرمان تحقق یافته و آیا صوفیا به ملت و امت تعلق گرفته است.»
کورتولموش افزود: «زمانی که بنیاد اتحاد به هشتادمین سالگرد خود برسد، ترکیه در موقعیت بسیار پیشرفتهتری خواهد بود.»
او با اشاره به رویای توسعهی صنایع سنگین ترکیه که یکی از چشماندازهای مهم اتحادیهی دانشجویان ترکیه بود، گفت: «امروز خدا را شکر که در این زمینه پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم که دنیا را به تحسین واداشته است. تقریباً همهی رویاهایی که دوران جوانی و کودکیمان را آراسته بود، محقق شده است.»
کورتولموش با یادآوری سخنان اسماعیل کاهرمان، رئیس هیئت مؤسسان بنیاد اتحاد، که گفته بود «ایستادن وجود ندارد»، گفت: «درست همانطور که او گفت، ایستادن وجود ندارد. پس از هر رویا، لازم است درهای جدیدی گشوده شود و اهداف جدیدی تعیین گردد. هدف اصلی پیش رو، پیشگامی ترکیه در ایجاد یک نظام جهانی عادلانه و برابر است. ما در این مسیر گامهای بزرگی برداشتهایم و به راه خود ادامه میدهیم.»
او در ادامه گفت: «در میراث تمدنی و تجربهی تاریخی ما، جامعهی مدنی پلی میان عقل دولت و وجوه ملت است. اتحادیهی دانشجویان ترکیه و بنیاد اتحاد نیز در این راستا از محکمترین پلها بودهاند. این پل مستحکم، عنصر اصلی جنبش جوانان این اتحادیه بوده است. برای ایجاد نسلی با ادعا، اراده و جهتگیری، تلاشهای فراوانی صورت گرفته است. خدا را شکر که از این پس نیز با جوانان توانمندمان، چشمانداز ترکیه برای شکلدادن به دنیایی جدید تحقق خواهد یافت. انشاالله با رسیدن به هشتادمین سالگرد اتحادیهی دانشجویان ترکیه و بنیاد اتحاد، به این هدف دست خواهیم یافت و ترکیه به واسطهی جوانانمان در موقعیت بسیار پیشرفتهتری قرار خواهد داشت.»
کورتولموش با ارسال سلام به همهی کسانی که از این مکتب توانمند برخاستهاند، گفت: «از اتحادیهی دانشجویان ترکیه و بنیاد اتحاد، شخصیتهای برجستهای همچون رییسجمهور محترممان رجب طیب اردوغان، سیاستمداران، اساتید دانشگاه، دانشمندان، هنرمندان، متفکران و فعالان بسیاری ظهور کردهاند. انشاالله از این پس، با برکت این آرمان، به جمعیتهای گستردهتری دست خواهیم یافت، فعالیتهای قویتری انجام خواهیم داد و بنیاد اتحاد با قدمهای استوار به راه خود ادامه خواهد داد.»

