آسان انتخاب کنید

هزینه های زندگی در ترکیه به پول ایران (۲۰۲۰)

هزینه زندگی در ترکیه چقدر است ؟

هزینه هایی که باید برای زندگی در ترکیه بدونین

قطعا یکی از مهم ترین اطلاعاتی که برای زندگی در هر کشوری باید بدونید هزینه زندگی در اون کشوره . ما سعی کردیم با کمک از تجربه خودمون و البته با درنظر گرفتن واقعیات زندگی در ترکیه ، برای شما هزینه ها ی زندگی در ترکیه رو توضیح بدیم تا با دید بازتری به زندگی در ترکیه نگاه کنین.

هزینه های زندگی در ترکیه یک مسئله ی کاملا شخصیه وبرای هر کس بنا به سلیقه و سبک زندگیش متغیره. ولی به طور متوسط هزینه های زندگی در ترکیه برای یک نفر بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ لیره و برای یک خانواده دو نفره این هزینه ماهیانه رو میشه حدود ماهی ۳۰۰۰  لیر در نظر گرفت.

برای توضیح راحت تر ، هزینه ها رو براتون دسته بندی میکنیم :

( این متن با توجه به نرخ لیر به مبلغ ۲۵۰۰ تومن تهیه شده )

هزینه گرفتن اجازه اقامت ترکیه

این هزینه بسته به نوع اقامتی که میگیرین خیلی متغیره . هزینهء گرفتن اقامت کوتاه مدت ترکیه با توجه به سن و مبلغ بیمه متفاوته و هزینه ای هم باید به اداره مهاجرت بابت پول خاک و مالیات پرداخت کنین . یکسری هم مدارک رو باید از سفارت تهیه کنین و ترجمه ها هم هزینه های کوچکی دارن .در مجموع هزینه اقامت کوتاه مدت در ترکیه به تومن برای بزرگسال بین ۲تا۳ میلیون تومن متغیره . اگر هم اقامت دانشجویی ترکیه باشه که مبلغ بیمه رو لازم ندارین و اگر اقامت ترکیه از طریق خرید ملک در ترکیه و یا سرمایه گذاری در ترکیه باشه کاملا” متفاوته .

نرخ عمومی حقوق در ترکیه

نرخ عمومی دریافتی حقوق برای شهروند ترک حداقل از ۲۰۰۰ لیر تا ۱۰۰۰۰ لیر هست که طبیعتا با توجه به تخصص ،شرکت ،سابقه و… متفاوته و بیمه هم بهشون تعلق میگیره . ولی برای خارجیان این مبلغ حداقل از ۱۰۰۰ لیر تا ۵۰۰۰ لیر هست که البته اگر با اجازه کار استخدام بشین خیلی بهتره و بیمه هم بهتون تعلق میگیره ( مثل بیمه تامین اجتماعی ایران ) .ولی بیشتر کارفرماهای ترک شما رو به عنوان یک خارجی بیمه نمیکنن چون هزینه بالایی داره . گاهی هم میتونین با توافق پرداخت بیمه توسط خودتون ، از کارفرما بخواین که اسم شما رو هم توی لیست بیمه بذاره .مبلغی بین ۷۰۰ – ۱۴۰۰ لیر هم هزینه بیمه ای که خودتون تقبل میکنین در صورت استخدام در یک شرکت ترک هست .

هزینه خرید یا اجاره خانه در ترکیه

با وجود بالارفتن قیمت لیر در ایران ، هنوز هزینه خرید و اجاره خانه در ترکیه به نسبت  پایینتر از ایرانه . شما باماهیانه ۵ میلیون تومان میتونید آپارتمانی ۲ خوابه در قسمت اروپایی با تجهیزاتی مثل زمین بازی ; استخر سرپوشیده و مسقف ،سونا ،امنیت ۲۴ ساعته و…. پیدا کنید. پول رهن دریافتی معادل دوبرابر کرایه ماهیانهء آپارتمان هست و مانند ایران نرخها در حد۲۰۰ میلیون تومان برای یک خانه معمولی نیست.

به طور متوسط میزان اجاره خانه در ترکیه برای یک آپارتمان یک خوابه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر هست . توجه کنین که این مبلغ برای یک آپارتمان معمولی و مثلا” توی بیلیکدوزو هست . طبیعیه که با قیمت پایینتر توی مناطقی با دسترسی نامناسب هم ممکنه خونه پیدا کنین و البته توی برجهای لوکس و محلات شیک ممکنه این رقم تا ۴۰۰۰ لیر هم برسه . اکثر ساختمون ها شارژ ماهیانه هم دارن و این شارژ بسته به امکانات و خدماتی که در ساختمان ارائه میشه متفاوته و معمولا از ۱۰۰ لیر تا ۳۵۰ لیر میتونه متغیر باشه . همینجا خوبه که براتون از هزینهء قبوض هم بگیم . ترکیه مثل کشورهای اروپایی ، برای مصرف انرژی خیلی سختگیره و هزینه آب و برق و گاز اینجا بالاست .پس مثل ایران نمیشه توی زمستون با لباس تابستونی توی خونه بگردیم و تمام شوفاژها روشن باشه . بطور متوسط هزینه قبضها برای یک خانواده ۲ نفره چیزی حدود ۳۰۰ – ۵۰۰ لیر میشه .

برای خرید هم هزینه خرید خانه در ترکیه هنوز از ایران ارزونتره و میتونین با حدود ۳۰۰ هزار لیر یک آپارتمان خوب یکخوابه و گاهی حتا دو خوابه تهیه کنین . البته که هرچه مبلغ بالاتری هزینه کنین ، خانه بهتری میتونین بخرین .

هزینه خوراک در ترکیه

هزینه های خوراک در ترکیه به نسبت ایران کمی بالاتره . البته با گرونیهای اخیر ایران ، نمیتونیم روی جملهء اول خیلی تاکید کنیم اما بطور متوسط برای یک خانواده ۲ نفره ، هزینه مواد سوپرمارکتی هفته ای لااقل ۲۰۰ لیر هست .به عنوان مثال گوشت قرمز حدود کیلویی ۹۰ هزارتومن ، مرغ کامل ۳۰ هزارتومن ، نان دانه ای ۲۶۰۰ تومن و…………..  هزینه غذای بیرون در رستوران خیلی متفاوته . هزینه ۲ نفر یک وعده مکدونالد یا برگر کینگ حدود ۵۰ لیر (۱۲۵ هزارتومن) میشه و اگر بخواین توی رستورانهای شیک و خوب غذا بخورین برای همین تعداد ، باید لااقل ۱۵۰ لیر کنار بذارین . اما کیفیت محصولات خوراکی در ترکیه خیلی خوبه و بخصوص کارخونه های صنایع غذایی ترک ، رتبه های بالایی در جهان دارن . به همین دلیل رقابت زیاده و اجناس بسیار متنوع و بازار آزاد تجارت باعث میشه دست من و شمای خریدار برای انتخاب باز باشه .

هزینه پزشکی در ترکیه

هزینه های پزشکی وخدمات درمانی در صورت داشتن بیمه خوب تقریبا مثل ایرانه . ولی کیفیت خدمات ارائه شده به مراتب بسیار بهتر از ایرانه . دارو گرونتر از ایرانه ولی کیفیت بهتره و بنابراین با مصرف مقدار کمتری از دارو بهبودی حاصل میشه . ویزیت دکتر عمومی در صورت داشتن کارت اقامت میتونه مجانی باشه اما برای مراجعه به متخصص باید هزینه پرداخت کرد . اگر به بیمارستان دولتی مراجعه کنین ( که خیلی هم خوب هستن ) بسته به تخصص و مشکل هزینه ویزیت بین ۷۰ تا ۲۰۰ لیر متغیره  و این مبلغ توی بیمارستان خصوصی از ۱۵۰ لیر شروع میشه اگر شما بیمهء روی اجازه کار و یا بیمه دانشجویی داشته باشین هزینه ها نصف خواهد شد .

هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه ی تحصیل توی دانشگاههای دولتی ترکیه برای شهروندان ترک رایگانه ولی خارجی ها باید هزینه پرداخت کنن  اما این هزینه رقم بسیار پایین و معقولیه برای مثال رشته های غیر پزشکی و غیر عملی حدود سالی ۲۰۰۰ لیره هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی اما تقریبا بالاست، سالیانه رقمی حدود  ۲۰تا ۱۰۰ هزار لیر. دقت کنین که این ارقام بسته به نوع دانشگاه ، مقطع و رشته ی تحصیلی متغیره. در مورد مدارس هم ، توی مدارس دولتی تحصیل رایگانه و شاید مدرسه بنابر ضرورت مبلغی خیلی پایین به عنوان کمک ازتون درخواست کنه که به هیچ وجه اجباری نیست . برای مدارس خصوصی یا همون کالجها هم بسته به مقطع و مدرسه هزینه ها متفاوته و از ۱۳ هزار لیر تا ۵۰ هزار لیر میتونه باشه . مدارس بین المللی که به یورو و دلار پول میگیرن و حدود سالی ۲۰۰ میلیون تومن برای مقاطع پایین باید پرداخت کرد .توی مدارس دولتی کتاب مجانیه و گاهی باید کتابهای کمک درسی رو خودتون تهیه کنین . ولی مدارس خصوصی با وجود اینکه کتاب رایگانه ولی هزینه کتابهای کمک درسی رو موقع ثبت نام ازتون میگیرن . همینطور هزینه یونیفرم برای هم مدارس دولتی و هم خصوصی توسط والدین پرداخت میشه .

 هزینه حمل و نقل در ترکیه

هزینه های حمل ونقل در ترکیه به نسبت ایران گرونتره چون بنزین گرونتره . ولی با وجود وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس ،مترو تراموا و دلموش برای تقریبا” همهء مسیرها ، به راحتی میشه هزینه حمل و نقل رو مدیریت کرد

اگر هم بخواین اتومبیل شخصی تهیه کنین برای خرید یک اتومبیل در ترکیه که دست اول باشه لااقل باید ۷۰ هزار لیر هزینه کنین . یعنی قیمت ماشین در ترکیه به پول ایران از حدود ۱۵۰ میلیون تومن برای ماشین صفر شروع میشه .قیمت بنزین از گازوییل گرونتره و برای ماشین باید سالیانه بسته به حجم موتور مالیات پرداخت کنین . یک ماشین کوچک در حد هیوندای  i 20 سالیانه حدود ۵۰۰۰ لیر مالیات داره .

برای گردش شاید اجاره کردن ماشین به صرفه تر باشه . کاری که اینجا خیلی مرسومه . برای اجاره ۲۴ ساعته یک ماشین معمولی مثلا همون i20 روزانه ۱۲۰ لیر به علاوه بنزین باید هزینه کرد .

هزینه پوشاک در ترکیه

هزینه پوشاک در ترکیه بسیار ارزونتر از ایرانه .  چون ترکیه خودش یکی از بهترین تولید کننده های پوشاکه .بعنوان مثال شلواری ر و که در کارگاههای ترک دوخته میشه با ۵۰ لیر میشه خرید .اگر مارک معروفی باشه بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ لیر هزینه ش میشه .در صورتیکه همین شلوار در ایران حداقل ۵۰۰ هزارتومنه. هزینه اجناسی مثل حوله ، رومیزی ، فرش و پارچه به مراتب از ایران ارزونتره . کفش و کیف هم اگر تولید خود ترکیه باشه بسیار مناسب تر از ایرانه .

هزینه لوازم خانگی در ترکیه

هزینه های خرید لوازم خانگی به نسبت ایران مناسبتره و باید گفت شما با پرداخت مبلغی مناسب، کالایی با کیفیت تر می خرید که گارانتی واقعی داره بخصوص اگه از تولیدات خود ترکیه بخواین لوازم بخرین مبالغ مناسبی بهتون پیشنهاد میدن . در کل برای یک خانه مسکونی با حدود ۴۰۰۰ لیر میتونین لوازم دسته دوم در حد خوب بخرین و در صورت  میل به خرید وسایل نو ، باید حدود ۲۰ هزار لیر به بالا کنار بذارین .

قیمت وسایل الکترونیکی در ترکیه

وسایل الکترونیکی و دیجیتال مثل گوشی تلفن ; لپتاپ  و تبلت به نسبت ایران کمی گرانتره.

هزینه تفریح ترکیه

ترکیه کشوریه که با هر درآمدی میشه تفریح کرد . قطعا هرچه بیشتر بخواین لذت ببرین باید بیشتر هم هزینه کنین . اما توی شهرهایی مثل استانبول و ازمیر ، شما با ۵ لیر میتونید به ساحل برسید و یک غروب آرام با یک چای ۴ لیری و یک ساندویچ ارزون برای خودتون تدارک ببینین . به هرحال لازمه که مبلغی رو برای تفریحات مثل رستورانها ،دیسکو ،کنسرت و… کنار بگذارید چون این تفریحات رو نمیشه به راحتی از زندگی روزمره حذف کرد .

مدیریت هزینه زندگی در ترکیه

برای اینکه بتونید هزینه های زندگی در ترکیه رو مدیریت کنید و پرداختی کمتری داشته باشین ، نکاتی رو به عنوان تجربه با شما در میون میذاریم .

یکی از مهمترین نکته ها  در مدیریت هزینه های زندگی در ترکیه ،نزدیکی محل خانه به محل کاره .  با توجه به هزینه های بالای حمل ونقل این مورد رو حتما در نظر بگیرید . برای رفت و آمد ماشین شخصی رو کنار بگذارید چون وسایل نقلیه عمومی به راحتی در دسترسه .

خیلی از فروشگاهها مثل میگروس و کارفور و حتا اسباب بازی فروشی و کتاب فروشیها ، به شما کارتهای عضویت پیشنهاد میدن که توی زمان حراجهای اون برند میتونین از تخفیفهای خوبی استفاده کنین .

توی زمستون به جای اینکه همه شوفاژها رو روشن کنین ، لباس گرمتر بپوشین . لوسترهای چندشاخه نخرین و از ماشین لباسشویی و اتو و وسایل پرمصرف ، بعد از ساعت ۱۱ شب استفاده کنین .

همیشه در جریان کلاسهای رایگان شهرداری محله تون باشین و از کنسرتها و فستیوالهای رایگان استانبول باخبر باشین .

گرونی یک لباس لزوما دلیل بر با کیفیتی اون نیست . بخصوص در ترکیه که رقابت زیاده . به صرف خرید از برند اکتفا نکنین و از مغازه های متنوع پرس و جو کنین .

هزینه زندگی در استانبول برای یکنفر ، در صورت مدیریت هزینه ها  حداقل ماهیانه ۱۵۰۰ لیره و این مقدار برای کسی که عادت به استفاده از امکانات لوکس رو داره البته خیلی بالاتر خواهد بود

هزینه خوراکی ها

هزینه مواد ضروری

هزینه سبزی جات

و…

تمام این هزینه ها مشخص و برای هزینه ماهیانه در ترکیه است .

مقایسه ملک ها

مقایسه